Chevrolet Cruze se odhaluje

General Motors vypustil první informace o novém globálním modelu.

General Motors zveřejnil informace o novém modelu Chevrolet Cruze, který chce ukázat na říjnovém autosalonu v Paříži. Chevy Cruze byl od základu vyvíjen jako globální model – bude k dostání jak v Evropě, tak i v USA a Asii bez zásadních designových a technických změn.

Verze na obrázku je určena pro Evropu, kde se zpočátku objeví se dvěma benzínovými motory a jedním dieselem. Benzínové motory jsou čtyřválce 1.6 l a 1.8 l o výkonu 112, respektive 140 koní. Diesel má mít objem 2.0 l, technologii common-rail a výkon 150 koní s točivým momentem 320 Nm. Namísto standardní pětistupňové manuální převodovky si zákazník může zvolit šestistupňový automat.

Chevrolet Cruze fotogalerie – vše co potřebujete vidět

Chevrolet Cruze fotogalerie

Verze pro Severní Ameriku dostane jiné motory a několik změn na exteriéru i interiéru. Základem by měl být čtyřválec 1.4 l s turbodmychadlem a spotřebou 5,9 l/100 km. S velkými motory se příliš nepočítá, protože americký Chevrolet potřebuje srazit průměrné emise a spotřebu svých modelů, aby vyhověl budoucím normám.

Asijská verze ponese jméno Daewoo a na trhu se objeví koncem příštího roku, stejně jako model pro Ameriku. V Evropě se s prodejem začne dříve, ale nevíme, za jakých podmínek –  ceny ani jiné podrobnější specifikace zatím nebyly zveřejněny.

autoweb.cz

22.8.2008 5:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist