Chevrolet Corvette Competition

V General Motors se rozhodli, že i my si občas zasloužíme speciální sérii Corvette.

V zámoří si na speciální série sportovních aut potrpí: Chevrolet Corvette ZR1, Corvette Z06, Corvette Indy 500 pace car… Na Evropu se ovšem dostane zřídkakdy. Speciální modely ’Vette zpravidla doplují na naši stranu Atlantiku jen díky individuálnímu dovozu.

Teď se karta obrátila: koncern General Motors představuje Corvette Competition, určenou výhradně pro evropské trhy. Technicky je verze Compettition totožná se standardní Corvette C6, opticky se ale liší v řadě detailů: přední nárazník, vyplétaná mřížka mezi dvěma páry koncovek výfuku, zadní spoiler z modelu Z06, pětipaprsková litá kola (18 palců vpředu, 19 vzadu) zlověstně šedé barvy… Při pohledu zdálky můžete Corvette Competition identifikovat podle černého laku.

Pod kapotou se nic nemění: vidlicový osmiválec 6,2 l i nadále vyvine 321 kW/437 koní a 575 Nm. Ne že by to nestačilo…

Poněkud matoucí je, že tato výhradně evropská edice údajně vznikla jako oslava vítězství Corvette C6.R ve dvanáctihodinovce na Sebringu, což je samozřejmě americký závod.

autoweb.cz

27.3.2008 8:45

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist