Camaro nebude muscle car!

V rozhovoru pro tisk to jasně řekl jeden z nejvyšších manažerů General Motors.

Připravovaný Chevrolet Camaro je autem, od kterého si fanoušci amerických muscle cars hodně slibují. V poslední době se ale objevují zprávy, které naznačují, že svalnatý vzhled nového Camara nemusí být podpořen adekvátními výkony.

Nejprve Bob Lutz (viceprezident GM) prohlásil, že Chevy Camaro by mohl být poháněn „přeplňovaným čtyřválcem.“ Což je v americkém kontextu asi totéž, jako kdyby se Martin Jahn nechal slyšet, že příští Octavia RS by mohla být poháněna motorem 1.2 HTP. Hned nato přispěchal se svojí vlastní „jobovkou“ Mark LaNeve, další z viceprezidentů General Motors. „Nebudeme ho propagovat jako muscle car,“ řekl v rozhovoru.

Hlavními prodejními argumenty mají být „spotřeba paliva (!), design a (motor) V6“, dodal LaNeve.

Naštěstí to neznamená, že by se tradiční V8 vůbec neobjevil v nabídce. General Motors, respektive Chevrolet pouze nechce spojovat nové Camaro s žíznivostí tradičních osmiválců, takže okolo nich nebude stavět reklamní a komunikační kampaň.

Američané dlouhá léta favorizovali velké osmiválcové motory, protože benzín byl za oceánem vždy výrazně levnější než v daněmi zamořené Evropě. Stoupající cena ropy a sílící diskuze na téma změn klimatu nicméně způsobují, že i američtí zákazníci se v posledních letech stále více zajímají o menší a úspornější auta.

autoweb.cz

25.3.2008 8:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist