Cadillac CTS Sport Wagon

Praktičtější verze Cadillacu CTS se představuje.

Cadillac rozšiřuje nabídku povedeného sedanu CTS o dlouho očekávanou verzi kombi, kterou Cadillac označuje jako Sport Wagon. Slovíčko „Sport“ by nemělo nikoho překvapovat, protože dnes musí být sportovní opravdu všechno. Jenže v tomto případě, na rozdíl od jiných, až tak nemístné není.

Cadillac CTS Sport Wagon má totiž poháněnou tu správnou (tedy zadní) nápravu a už podle prvních referencí je jeho bráška se stupňovitou zádí velmi povedeným autem, který se vymyká šedi amerického průměru. Mnoho zahraničních novinářů se nebojí Cadillac CTS přirovnávat  k BMW řady 5 a to je hodně odvážné tvrzení. My si raději počkáme na osobní zkušenost.

Cadillac CTS Sport Wagon má velmi netradičně stylizovanou zadní část, kdy konstruktéři nepoužili typické rozměrné třetí okno. Auto díky tomu působí jako kříženec hatchbacku a kombi. Design samozřejmě necháme na vašem posouzení, ale i když se vám zrovna celek nelíbí, nemůžete mu upřít jistou originalitu.

Důležitým parametrem kombíku je zajisté objem kufru. V tomto případě je to 720 litrů, respektive až 1452 litrů při sklopení zadních sedadel. Nás ale víc zajímá to, co se odehrává pod kapotou. První modely budou v nabídce se šestiválci 3,6 l. Slabší odevzdává výkon 263 koní a točivý moment 343 Nm, druhá jednotka s přímým vstřikováním dává velice zajímavých 304 koní. Zájemci o diesel nebudou jistě zklamáni, neboť jim Cadillac nabízí šestiválec 2,9 l o výkonu 250 koní. K dispozici budou jak šestistupňové manuální, tak automatické převodovky a za příplatek i pohon všech kol.

Ve výbavě Cadillacu CTS Sport Wagon najedete plno samozřejmostí, mezi které lze řadit kožené čalounění, audiosystém s DVD a harddiskem a všechno podstatné v elektrice. Cadillac nešetřil ani na bezpečnostní výbavě: když to přeženete, přispěchá na pomoc vylepšený stabilizační systém, který se přizpůsobuje stylu jízdy. Pokud by ani to nestačilo, celá armáda airbagů je připravena na nejhorší.

Cadillac CTS Sport Wagon se bude oficiálně dovážet do Evropy, značka zde počítá s odbytem až 60 % všech Sport Wagonů. Ceny zatím nebyly zveřejněny, ale lze očekávat zajímavější částky než u německých prémiových značek. První vozy se k zákazníkům dostanou na jaře 2009.

autoweb.cz

18.8.2008 5:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist