Bylo vyrobeno poslední Mini Cabrio

Z montážní linky v Oxfordu sjelo poslední Mini Cabrio první generace.

Během finálních příprav pro uvedení nové generace Mini Cabrio na trh v březnu roku 2009 se provádějí změny na výrobní lince montáže v Oxfordu. Proto tento týden sjelo z linky poslední Mini Cabrio (R52) první generace.

Posledním typem je Mini Cooper S Cabrio z limitované edice Sidewalk, barvu má stříbrnou a není určeno nikam jinam než zákazníkovi do USA.

Mini Cooper velká fotogalerie

Mini Cooper fotogalerie

Celkem se od roku 2004 vyrobilo přes 164 000 exemplářů všech verzí Mini Cabrio. Cooperů se prodalo 79 500 kusů a ostřejších Cooperů S a speciálních John Cooper Works dohromady 56 500. Zbylých 28 000 kusů patří základnímu Mini One Cabrio.

Nejvíce se jich prodalo v domovské Velké Británii a hned potom v USA. Dalšími velmi důležitými trhy byla Itálie, Japonsko a překvapivě i chladná Skandinávie.

Továrna v Oxfordu se nyní soustředí na pokrytí velmi vysoké poptávky po standardním Mini a po verzi Clubman, která se prodává zatím docela dobře.

autoweb.cz

8.8.2008 5:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist