Breckland Beira: zbraň na Z4 M

Na londýnském Motorexpo 2008 se představí nový britský supersport Breckland Beira.

Breckland Beira je dvoumístný ručně postavený roadster na základě platformy Kappa od GM, z čehož je jasné, že k pohonu nemůže být použito nic menšího než šestilitrový LS2 V8, vyladěný na rozumných 400 koní. Vůz váží okolo 1400 kg, má šestistupňovou převodovku Tremec, na stovku se dostane pod pět vteřin a v rozletu ho zarazí omezovač na 250 km/h.

Ředitel společnosti Breckland Mike Rawlings se nechal slyšet, že Beira pokračuje tam, kde firmy MarcosTVR přestaly, tedy v poskytování maximálních výkonů za méně peněz. Zároveň dodává, že firmě není cizí ani přístup k životnímu prostředí, a tak bude Beira jezdit na benzín i na LPG. Kombinací obou pohonů se dojezd prodlouží až na 1100 km, což je na supersport s osmiválcem úctyhodná hodnota.

Podvozek, který používá důsledně vyladěné komponenty KW Suspension a kotouče o průměru 325 mm, do kterých se zakusují šestipístkové třmeny vpředu a čtyřpístkové vzadu, pomáhají udržet rozdováděnou Beiru pod kontrolou. Kola jsou 18“, ale můžete si připlatit i za 19“. V interiéru najdete překvapivě komfortní výbavu, tedy vše důležité v elektrice a samozřejmě metry čtvereční kůže. Dále je tu rozsáhlý zábavní systém, který bychom očekávali spíše v luxusním rodinném MPV.

Továrna Breckland z Norfolku má zkušenosti se stavbou speciálů a prototypů na zakázku, např. pro Mosler. Už teď hlásí několik předběžných objednávek. Cena bude v přepočtu z liber začínat okolo 1 800 000 Kč, tedy někde v oblasti BMW Z4 M. Vůz se na trhu objeví v listopadu tohoto roku.

autoweb.cz

3.6.2008 9:53

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist