BMW zrušilo projekt supersportu!

BMW nebude vyrábět konkurenta pro Audi R8, firma má nyní jiné priority.

Vedení BMW nakonec v těsném hlasování rozhodlo o tom, že projekt supersportu založeném na studii M1 Hommage se vyrábět nebude. Dřívější radostné zprávy tak již neplatí a všichni nadšenci, kteří se těšili na konkurenta pro Audi R8, si budou muset vystačit s ostatními modely divize M.

Člen představenstva automobilky Klaus Draeger řekl, že firma se chce v současné době soustředit na zdokonalení konceptu EfficientDynamics a že pro supersport není na současném trhu, a ve výrobních kapacitách BMW, místo.

Je to smutná zpráva, ale rozumíme tomu, že „zelené BMW“ bude politicky a sociálně uvědomělou veřejností přijato mnohem lépe než žravý, hlučný a okázalý supersport. Automobilka také potřebuje rychle dokončit nové BMW řady 5, malý crossover na bázi BMW řady 1, SUV BMW X3 a roadster BMW Z4.

Pokud bude BMW někdy supersport vyrábět, pravděpodobně přijde až spolu s druhou generací Audi R8. BMW bude mít do té doby dokončenou paletu nových motorů a dalších systémů zvyšujících efektivitu a snižujících spotřebu a emise na minimum. Jenom si nejsme jisti, jestli už nebude pozdě na uvedení řidičsky přitažlivého auta.

Nadšenci se tedy budou muset spokojit s připravovaným BMW Z4, které ale nebude výrazně pomalejší než současné Audi R8, neboť se očekává zástavba osmiválce o výkonu 420 koní z M3. Také se už intenzivně pracuje na BMW M3 CSL, které bude mít prý více než 450 koní a mnohem nižší váhu než základní M3.

autoweb.cz

26.8.2008 9:20

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist