BMW Z4 Coupé a BMW řady 5

Skici, jak bude vypadat nové BMW řady 5 a BMW Z4.

Náš zdroj špionážních fotek nám poslal sérii počítačových obrázků a skic, jak budou pravděpodobně vypadat nové modely BMW.

BMW řady 5 a 6 budou čerpat z konceptu BMW CS, který se představil na autosalonu v Šanghaji. Naše skici vystihují poměrně věrně budoucí podobu. Důvěrní informátoři v automobilce potvrzují, že jsou tyto obrázky velmi blízké realitě.

BMW řady 5 bude používat novou řadu pohonných jednotek doplněných o přeplňování. BMW tak pomalu upouští od atmosférického plnění, dříve typického pro mnichovské produkty. Tlačí je k tomu přísné emisní normy a tlak na snižování spotřeby. Nejvýkonnější BMW M5 dostane osmiválec se dvěma turbodmychadly, dále bude v nabídce známý přeplňovaný šestiválec 3.0 z BMW 335i. Další informace o motorech jsou čistě spekulativní a nepotvrzené (1.6 Turbo, 1.8 diesel a pod.).

Další obrázky vystihují nové BMW Z4. Zde je vyobrazena verze kupé, ale kabriolet se nebude nijak zásadně lišit. Podle zdrojů v automobilce by neměla nová Z4 upouštět od zavedeného designu, ale v mnohém se inspiruje u konceptu BMW GINA. Celek však bude snadno a zřetelně identifikovatelný.

Nové BMW Z4 bude používat stejné motory jako současné BMW řady 3. Základem by měl být čtyřválec 2.0 o výkonu 170 koní a vrcholná verze M by měla mít osmiválec ze současné M3. Počítá se i s motorem 3.0 twin-turbo z BMW 335i a s dieselem twin-turbo z BMW 123d. Nové BMW Z4 by se mělo začít prodávat koncem roku 2009.

autoweb.cz

15.7.2008 5:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist