BMW řady 7: oficiální informace

BMW oficiálně ukázalo novou řadu 7 a s ní i spoustu technických informací.

Euforie okolo páté generace luxusní limuzíny BMW řady 7 bude ještě pokračovat, dokud se nezačne v listopadu prodávat. Ale jestli to už nemůžete vydržet, určitě vám přijdou vhod oficiální fotografie a ty nejdůležitější technické informace.

BMW řady 7 vždy představovalo nové technologie po stránce pohonů, podvozku, komfortu a ekologie. A ani nyní tomu nebude jinak. Základním modelem je nyní 730d, který dostal upravený řadový šestiválec 3.0. Ten oproti předchůdci zhubl o 5 kg, nyní je celý vyroben z hliníku. Má výkon 245 koní a točivý moment 540 Nm od 1750 do 3000 ot/min, což jsou čísla na špici svého segmentu. Vypouští jen 192 g CO2 na km, z 0 na 100 km/h zrychlí za 7,2 sekundy a rozjede se na 245 km/h.

BMW řada 7 velká fotogalerie

BMW řada 7 fotogalerie

Dalšími modely jsou 740i a 750i, které si budete moci objednat i v prodloužené verzi 740iL a 750iL. Model 740i již není poháněn motorem V8 jako dříve, ale vavříny sbírajícím řadovým šestiválcem 3.0 bi-turbo, který má v BMW řady 7 výkon 326 koní a točivý moment 450 Nm. Prozatím nejsilnější model 750i (ještě si musíme rok počkat na dvanáctiválcovou 760i a rychlou M7) dostal nový V8 4.4 bi-turbo z modelu BMW X6. Na tradičně poháněnou zadní nápravu odevzdává 407 koní a 600 Nm, což jsou velmi zajímavé parametry. Převodovky jsou standardně automatické šestistupňové pro modely 730d a 740i. Jejich volič shodný s řadou 5 a modely X5 a X6 není pod volantem ale na středovém panelu.

Aby bylo možné využít naplno potenciál pohonných jednotek, je tu upravený systém Dynamic Drive Control. Ten umožňuje řidiči zvolit si své oblíbené nastavení podvozku, převodovky a odezvy motoru. Vybrat si ale budete moci i s dalších zajímavostí, které zatím nebyly detailně specifikovány. Je známo, že bude k dispozici aktivní řízení, které se však u nadšených řidičů nesetkává s pochopením. V řadě 7 bude ale ještě doplněno o natáčení zadní nápravy, které usnadní parkování. Systém iDrive byl modifikován a podle lidí z automobilky zjednodušen, aby byl více intuitivní a přizpůsobivý. Navigační systém nyní nabízí 3D vizualizaci a zábavní systém obsahuje harddisk na 8GB, kam si můžete nahrát až 100 CD s nahrávkami přednášek vašeho oblíbeného ekonoma.

Abychom popsali veškeré inovace v BMW řady 7, potřebovali bychom mnohem více prostoru. Raději se podívejte na fotogalerii a těšte se, až budeme mít nové BMW řady 7 v redakčním testu.

autoweb.cz

7.7.2008 6:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist