BMW řady 7 High Security

Opancéřovaná limuzína s dvanáctiválcem, která vydrží zásah granátem!

Čím je pro nás odlehčené upravené BMW M3 GT4, tím musí být pro všemožné politiky, mafiánské bosse, arabské šejky a ohrožené celebrity obrněné BMW řady 7 High Security. Obrněná sedmička tak v nabídce doplňuje stejně vybavené BMW řady 5 SecurityBMW X5 Security.

Limuzína BMW řady 7 je konstruována tak, aby odolala útoku běžně dostupných palných zbraní. Magnum 0.44 tak nemá šanci a i klasický Kalašnikov bude mít problém. Pokud v blízkosti vozidla vybuchne granát nebo jiná menší nálož, konstrukce auta vydrží.

BMW řada 7 velká fotogalerie

BMW řada 7 fotogalerie

Nejtěžší pancíř je samozřejmě na dveřích a střeše vozidla. Okna jsou zesílena a potažena spaciální vrstvou, která zabraňuje jejich tříštění. Odolají i několika zásahům do stejného místa. Také podvozek dostal extra silné pancéřování, stejně tak motor, převodovka a hnací soustava. BMW z logických důvodů podrobnosti o šířce pancíře a použitém materiálu tají.

Pneumatiky jsou konstruovány tak, aby unesly více než tři tuny vážící limuzínu i po proražení v rychlosti kolem 100 km/h.

Pod kapotou můžete mít buď dvakrát přeplňovaný osmiválec 4,4 l o výkonu 407 koní a točivém momentu 600 Nm, který rozjede obrněnou sedmičku na stovku za 7,9 sekundy, nebo vrcholný dvanáctiválec 6,0 l s dvojicí turbodmychadel, který má výkon 544 koní a točivý moment 750 Nm. Zrychlení na stovku se pak odehraje za 6,2 sekundy. Maximální rychlost obou vozů je limitována na 210 km/h.

K rozrážení cesty si můžete pomoci například standardně dodávanými majáčky a houkačkou. Další nepřeberné množství doplňků rádo BMW na opancéřovanou sedmičku namontuje na vaše přání.

Cena je samozřejmě velmi individuální a oficiálně se neuvádí. Zahrnuje také výcvik profesionálních řidičů. BMW řady 7 High Security se představí na autosalonu ve Frankfurtu a podle posledních zpráv by zde měla být k vidění ukázka odolnosti tohoto vozu. Tak na to se těšíme.

autoweb.cz

11.8.2009 9:58

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist