BMW řady 7 ActiveHybrid

BMW do Paříže přiveze svou dopověď hybridnímu Mercedesu S 400 BlueHybrid.

Je tomu zhruba týden, co jsme zde představili hybridní variantu Mercedesu S označenou S 400 BlueHybrid a i když se dá o globálním ekologickém přínosu velkých hybridních vozů přinejmenším polemizovat, je nevyhnutelné, že všichni výrobci budou muset mít v nabídce ekologické verze svých modelů. Ekologická budoucnost je zde.

Ale k věci. BMW v Paříži představí předsériovou verzi BMW řady 7 ActiveHybrid. Mercedes má ale oproti BMW poněkud větší náskok, neboť jeho model již směřuje do showroomů. Jenže i tak jsou oba němečtí výrobci dost pozadu za Lexusem, který modely GS 450hLS 600h reálně prodává už nějaký ten pátek.

BMW řada 7 velká fotogalerie

BMW řada 7 fotogalerie

BMW ve svých nových hybridních modelech, řadu 7 nevyjímaje, využije dvoustupňový hybridní systém, který byl vyvíjen ve spolupráci s koncerny GM, Daimler a Chrysler. Hybridní ústrojí tak bude fungovat prakticky stejně jako to v konkurenčním Mercedesu S 400.

Jediným výrazným rozdílem je volba motorizace. Zatímco Mercedes-Benz používá základní šestiválec 3,5l, BMW pod kapotu velké řady 7 schovalo vrcholný osmiválec 4,4 l twin-turbo. Spolu s malým elektromotorem dokáže systém vyvinout více než 400 koní a 600 Nm točivého momentu. Očekává se ale, že v produkčních verzích se později objeví i menší pohonné jednotky a také diesel. Skutečně by nás zajímalo, jak elektromotor pomůže silnému osmiválci vylepšit spotřebu a emise. A nebudeme to vědět dříve, než BMW vše detailně odprezentuje na pařížském autosalonu, který na nás čeká již přístí týden.

autoweb.cz

24.9.2008 6:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist