BMW řady 5 (F10) – upoutávka

Nové BMW řady 5 se představí už koncem listopadu.

BMW právě oznámilo, že na 23. listopadu chystá premiéru nového modelu řady 5. Jak bude auto vypadat, to nám může napovědět jak BMW řady 7, tak i BMW řady 5 GT.

Design nového pětkového BMW bude více konzervativní, aby vyhovoval i potenciálním zákazníkům Mercedesu třídy E. Odvážné tvary minulé pětky mnoha lidem příliš neseděly.

Pod kapotu BMW řady 5 (F10) se dostanou převážně šestiválce. Nejpopulárnější budou pravděpodobně třílitrové diesely s přeplňováním jedním a dvěma turby, ale i příznivci benzínových motorů si přijdou na své. Spekuluje se ale o vrcholné variantě, než dorazí BMW M5 s dvakrát přeplňovaným osmiválcem o výkonu přes 550 koní.

BMW řada 5 velká fotogalerie

BMW řada 5 fotogalerie

Je možné, že nejsilnější benzínový motor už nebude atmosférický osmiválec, jak tomu dřív bývalo v modelu 550i, ale prozatím dvakrát přeplňovaný šestiválec o výkonu 326 koní v modelu 540i. Verze 550i se objeví později s dvakrát přeplňovaným osmiválcem, ale pravděpodobně o výkonu pod 400 koní. Časem bude i hybrid.

V létě 2010 dorazí i základní verze se čtyřválci 520i a 520d, které mají oslovit především šetřivé zákazníky. BMW podle tradice nabídne k většině motorů manuální převodovku, pohon všech kol xDrive bude k dispozici jen pro silnější motory.

Veřejnost by měla poprvé spatřit BMW řady 5 na autosalonu v Los Angeles, ale to možná uvidíme jen jakýsi „koncept“. Velká premiéra se očekává na jaře v Ženevě.

autoweb.cz

10.11.2009 7:57

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist