BMW řady 1 kabrio se představuje

Automobilka z Bavor nehodlá o verzi kabrio ošidit ani nejmenší řadu 1. Po dlouhém čekání bylo nejmenší BMW bez střechy oficiálně představeno.

Prozatím byly sice zveřejněny specifikace pro severoamerický trh, ale i z takových informací můžeme vyčíst, na co se může stará dobrá Evropa těšit. Naši přátelé zpoza Atlantiku budou mít k dispozici motorizace 128i a 135i. První jmenovaný motor má výkon 160 kW (215 koní), nám známý přeplňovaný třílitr pak 228 kW (306 koní). S ním dokáže kabriolet pokořit stovku za 5,6 sekundy. Americký zákazník je tedy ošizen o kvalitní dieselové motory, ale kdo ví, třeba poptávka donutí automobilku toto rozhodnutí přehodnotit.

BMW řada 1 velká fotogalerie

BMW řada 1 fotogalerie

Střecha se umí složit za 22 sekund a vůz je vybaven speciálním módem klimatizace, který je schopen udržet vámi zvolené podmínky i s otevřeným nebem nad hlavou. Ve voze najdeme i poslední generaci systému iDrive se šesti funkčními tlačítky, při jejichž částečném stisku se ukáže náhled zvolené funkce, ale k její aktivaci dojde až po plném domáčknutí.

autoweb.cz

2.10.2007 8:18

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist