BMW M3 CSL se vrátí

BMW přiznalo, že pracuje na radikálnější verzi nové M3.

BMW na autosalonu ve Frankfurtu v roce 2009 představí model M3 CSL, přiznal údajně jeden z nejvýše postavených manažerů mnichovské automobilky.

BMW M3 CSL (E90) bude využívat stejných triků a metod, díky kterým byla minulá M3 CSL (E46) jedním z nejpodmanivějších sportovních aut vůbec. Pro začátek se zbaví veškeré luxusní výbavy. Místo rádia bude v palubní desce jen plastová přihrádka, místo klimatizace obyčejná ventilace. Jediným komfortem tak zůstane elektrické stahování oken a dálkové centrální zamykání.

Místo plechů se prý v hojné míře uplatní karbon, zatímco těžké sklo bude nahrazeno speciálními umělými hmotami. Čiré plasty, které jsou o 50 % lehčí než sklo, používá například Porsche na GT3 RS.

BMW také zvýší výkon motoru 4.0 V8, který by se mohl dostat až na vrcholnou hodnotu okolo 470 koní. (Standardní M3 vyvine 420 k.) Díky tomu by se BMW M3 CSL měla dostat na stovku za čtyři sekundy a maximální rychlost se údajně posune až k hranici 300 km/h.

Množství M3 CSL na trhu bude opět výrazně omezeno. Základní cenovka se má pohybovat nad 90 000 eury (2 160 000 korun) bez místních daní.

autoweb.cz

18.7.2008 5:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist