BMW M1 nebude – počkejte si na 135is

BMW nechce na jedničku lepit znáček M, dostaneme jen sportovní verzi.

Podle posledních zpráv z automobilky BMW nejsou zachycené prototypy připravovaným „emkovým“ modelem, ale pouze „trochu rychlejší verzí“ nejsilnějšího benzínového modelu řady 1, kterým je v současnosti BMW 135i.

Model BMW M1 prý není na pořadu dne, ale model BMW 135is, který bude vlastně to samé co BMW Z4 sDrive35isBMW 335is, dorazí již v průběhu léta. Dostane přepracovaný přeplňovaný šestiválec 3,0 l o výkonu 326 koní a točivém momentu 450 Nm, dvouspojkovou převodovku s pádly pod volantem a nový software stabilizačního systému a kontroly trakce, aby auto i bez samosvoru umělo jezdit podobně jako modely vybavené mechanickým samosvorným diferenciálem… No, to jsme zvědaví, jak se to BMW povede.

BMW řada 1 velká fotogalerie

BMW řada 1 fotogalerie

A proč nebude M1? Podle zdroje uvnitř automobilky se prý skutečně BMW bojí toho, že by byla rychlá jednička až příliš blízko BMW M3, kterému by mohla krást zákazníky. Je pravda, že malý bavorák s výkonem 326 koní by mohl být zlobivým děckem, ale na emtrojku pořád ztrácí 100 koní. A vůbec, BMW M3 je prostě BMW M3…

BMW 135is se pravděpodobně představí na autosalonu v Paříži a jeho prodej bude zahájen v zimě. Cena by se měla přehoupnout dosti výrazně přes milion, ale pořád bude auto levnější než Porsche Cayman.

autoweb.cz

10.3.2010 7:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist