BMW LO Rider Concept

Tohle není žádná nudná velkosériová konzumní motorka. Tohle je poctivý custom.

BMW se přestalo stavbě cruiserů věnovat s modelem R 1200 C, který sice proslavila bondovka Zítřek nikdy neumírá, ale u zákazníků příliš ovací nesklidil.

Po dlouhé době se nyní výrobce vrací k tomuto tématu, ovšem z trochu jiné strany. Na výstavě v Miláně představuje koncept retro motocyklu vzpomínající na legendární závodní stroje zápolící v dobách, kdy pneumatiky byly úzké jako galuska a jediným ochranným prvkem závodníků byly limity jejich odvahy.

Koncept BMW LO Rider vznikl stejně jako všechny stroje té doby. Do nějakého rámu, který se podařilo svařit, se nacpe ten největší motor, který máme na skladě. BMW sice nabízí velké čtyřválcové agregáty, ale klasický vzduchem chlazený boxer o objemu 1,2 l je mnohem více retro. Když k němu připojíte dvě rovné trubky suplující výfuk, o velmi charakterní (a hlasitý) zvukový projev je postaráno. Takové dunění vám žádný točivý řadový čtyřválec nenabídne…

Ačkoli se tak motocykl netváří, brzdy a podvozek jsou velice sofistikovanými součástmi. BMW na tomto konceptu testuje reakce veřejnosti a podle posledních ohlasů jsou více než jen pozitivní. Výrobce proto vážně zvažuje limitovanou sérii o přibližně stovce kusů, cena ovšem příliš solidární nebude.

Jelikož v téhle kategorii nejde ani tak o výkony a rychlosti, jako spíš o styl a charakter, konkurencí pro toto BMW by mohly být motocykly Yamaha V-Max, Moto-Guzzi Grisso 1100 nebo Ducati SportClassic 1000 S. Pokud tedy plánujete, že si na jaře uděláte radost něčím velmi neobvyklým, máme tu pro vás hned několik tipů. Určitě nebudete litovat.

autoweb.cz

6.11.2008 5:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist