Bentley jako hot-rod

Ne, tohle není jenom počítačová skica. Koncept Bentley S3 E vypadá šíleně, ale bude se vyrábět!

„Zhotrodovaný“ Bentley? Zatímco na naší straně Atlantiku máme tendenci považovat podobné nápady za rouhání, Amerika je daleko víc volnomyšlenkářská. Arturo Alonso ze společnosti Bentley Boys USA si vysnil tento custom car, postavený na základech opravdového Bentley S3 ze 60. let. V průběhu následujících osmi měsíců vyrobí Alonso se svými lidmi celkem tři kusy Bentley S3 E, prodat by je chtěli po sto padesáti tisíci dolarech.

Do originálního šasi usadí „Bentley Boys“ motor V8 4,4 l od BMW a pětistupňovou automatickou převodovku ZF. Symptomatické je, že ve svých plánech nezmiňují žádnou úpravu podvozku, ale neopomněli zdůraznit, že kola jsou kovaná a mají průměr dvacet palců. Na místě budoucích majitelů bychom cítili jisté obavy, co udělá tři sta koní mnichovského osmiválce se šasi navrženým krátce po druhé světové válce. Ale v Americe se takové věci neřeší. Důležitější bývá úhlopříčka vestavěné plasmové televize… šíleně, ale bude se vyrábět!

autoweb.cz

26.3.2008 7:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist