Bentley Continental GTC Speed

Nejrychlejší sériové otevřené Bentley v historii právě přijíždí.

Bentley Continental GT Speed jsme tu již měli, stejně tak jeho čtyřdveřového sourozence. Nyní přišla řada i na otevřenou verzi Continental GTC.

Designově se nijak zásadně od stávající modelové řady neliší, tak se pojďme podívat pod kapotu, kde se odehrává to nejdůležitější. Dvakrát přeplňovaný vidlicový dvanáctiválec 6,0 l má výkon rovných 600 koní a točivý moment 750 Nm. To by mohlo více než dvoutunovému kabrioletu stačit k dosažení stovky za 4,5 sekundy a maximální rychlosti 322 km/h se střechou nahoře (magická hranice 200 mil za hodinu tak byla dosažena) či 314 km/h se střechou dole. I to je pořád zatraceně dobrý výkon. Už jsme napsali, že takhle rychle nikdy žádné otevřené Bentley nejelo?

Jinak platí pro Continental GTC Speed stejné věci jako pro ostatní modely. Má luxusní interiér, elektromagnetický podvozek, pohon všech kol a masivní 16,5“ brzdy vpředu a 14“ vzadu. Cenu ani datum uvedení na trh Bentley neuvádí, ale protože se nejedná o nijak převratný model, pravděpodobně se s prodejem začne brzy po autosalonu v Detroitu, kde bude nejrychlejší otevřené Bentley historie představeno.

autoweb.cz

8.1.2009 5:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist