Autoshow 2007: Mosler i Brilliance

A o novinky a zajímavé exponáty tam rozhodně není nouze!

V pavilonech holešovického výstaviště se to už od rána hemží automobilovými fanoušky. Vecpal jsem se mezi ně a ukořistil několik fotografií pro ty z vás, kteří ještě váhají, jestli tam vyrazit, nebo ne.

Českých výstavních premiér tam najdete hned několik desítek. Stačí se probít mezi expozicemi nákladních a obytných vozů a hned za hlavním vchodem, v centrální dvoraně, si na stánku automobilky Škoda můžete zblízka prohlédnout novou Fabii Combi. Na točně pak stojí Fabia Scout, příslib další „poloterénní“ odvozeniny. V pravém křídle narazíte na další zajímavou novinku, VW Tiguan… tedy když se vám podaří probít se přes davy okukující Lambirghini Murcielago LP 640 Roadster.

V levém křídle je ovšem novinka, na kterou se v redakci těšíme ze všeho nejvíc – nový Fiat 500 s bledě modrým lakem a stokoňovou čtrnáctistovkou pod kapotou. Obrovskou část plochy zabírá expozice firmy Charouz, která kromě „obyčejnějších“ automobilů, jako je třeba Mercedes-Benz S65 AMG, dováží a prodává i pořádné skvosty: Wiesmann GT MF5, Artega GT, Chevrolet Corvette Z06, Ford Shelby Mustang a dokonce i ďábelský Mosler MT900SC. Vedle těchto perel ovšem stejná firma hodlá prodávat i sen všech šetřílků, kterým nezáleží na vlastní bezpečnosti: vozy čínské značky Brilliance, které prosluly svým několikanásobným debaklem v nárazových testech.

V Křižíkových pavilonech se pak můžete pokochat expozicí krásných starých amerik, nechat si natrhnout ušní bubínek při soutěži o nejlépe ozvučené auto v ČR a pokud máte kšilt na stranu a rozkrok kalhot u kolen, najdete i celý pavilon věnovaný tuningu. (Omlouvám se duševně vyspělým příznivcům tuningu, ale nemohl jsem si to odpustit: když jsem do pavilonu nakoukl, jiní návštěvníci se tam nevyskytovali…)

Honza Koubek

19.10.2007 1:18

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist