Autosalon Brno: vše, co potřebujete vědět

Má smysl se tam jet podívat? Určitě!

Autosalon Brno 2009 možná nepatří k těm největším, ale rozhodně má smysl se na něj jet podívat. A mohli byste to udělat už kvůli automobilkám, které jsou tam právě pro vás.

Jak se dostanete do Brna, to snad víte všichni – jestli máte spoustu času, nejezděte po D1 a svezte se po přilehlé „české Route 66“ (to pokud pojedete od Prahy). A kde zaparkovat, to pochopíte z celkem jasného a srozumitelného značení před branami autosalonu.

Autosalon byl pro veřejnost otevřen v sobotu 6. června a koná se do čtvrtka 11. června. Od pondělí do středy je otevřen od 9:00 do 18:00 a poslední den ve čtvrtek do 17:00.

Celodenní vstupenka pro dospělé stojí v celku rozumných 100 korun, pro děti, studenty a důchodce pak 50 korun. Rodinná vstupenka (2 dospělí + 2 děti) stojí 200 korun. Celodenní parkování pro osobní auto pak letos stojí 100 korun, takže pořadatelé konečně dostali rozum (v minulých letech jste museli za celý den zaplatit asi sto miliard…).

Výstava se letos koná v nových pavilonech P a F. Orientace v prostorách brněnského výstaviště je velmi snadná díky všudypřítomným ukazatelům a informačním cedulím.

A na co se podívat? Na stánku Kia si můžete prohlédnout koncept MPV Kia No 3, který je rozhodně zajímavý. Také můžete vidět Škodu Yeti, kterou si lze i prolézt a pořádně „osahat“. A za pozornost stojí i některé supersporty – Audi R8 V10, Lamborghini Murcielago SV či unikátní Pagani Zonda F Roadster, Gumeprt Apollo, Wiesmann a další. Mezi normálními auty, která ale mají co nabídnout, je k vidění například Ford Focus RS a Audi TT RS.

Na prohlídku všech exponátů vám budou stačit tak dvě hodiny a pokud se zúčastníte všech doprovodných programů, více jak tři a půl hodiny vám autosalon nezabere.

autoweb.cz

8.6.2009 12:20

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist