Audi S1 jde proti Mini Cooper S

Rychlé malé Audi A1 chce sebrat Mini výsadní postavení v segmentu.

Audi už déle nemohlo snášet, jak si Mini hoví na výsluní a požírá prodejní koláč segmentu prémiových supermini. Ani Fiat 500 nedokázal okupovat stejný segment natolik výrazně, spíše se prosadil na úkor jiných aut.

Audi ale přichystalo protiútok. Již na autosalonu v Ženevě se představí nové malé Audi A1, které chce automobilka prezentovat jako sportovní prémiové supermini. Jeho úkol je jasný – sebrat co nejvíc zákazníků BMW, potažmo Mini. A pro tento účel se připravuje i rychlá varianta Audi S1.

Audi A1 fotogalerie – vše co potřebujete vidět

Audi A1 fotogalerie

Audi S1 se postaví přímo proti modelu Mini Cooper S, který má pod kapotou přeplňovaný čtyřválec 1,6 l o výkonu 175 koní. Audi S1 dostane přeplňovaný čtyřválec 1.4 TSI o výkonu 180 koní, točivém momentu 250 Nm, sedmistupňovou převodovku DSG, elektronickou náhražku samosvorného diferenciálu na přední nápravu a příplatkový elektronicky nastavitelný podvozek. Stejnou techniku dostane i rychlá Škoda Fabia RS, jen zřejmě krom toho elektronického podvozku.

Rychlé Audi A1 by se mělo ukázat ještě do konce roku 2010 a svou cenou bude pro Mini Cooper S vážným soupeřem. Otázkou zůstane, jestli bude také tak dobře jezdit. Ale na to si počkejme, až se svezeme.

autoweb.cz

4.1.2010 9:06

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist