Audi RS5 prozrazeno!

Na internet unikla oskenovaná brožura k rychlému Audi RS5.

Tak už to prasklo. Audi RS5 je tady a automobilka s tím nic neudělá. Jedna z nejočekávanějších (a nejutajovanějších) novinek blížícího se autosalonu v Ženevě se měla představit až začátkem března, ale po tomto velkém úniku celkem kvalitních fotografií zřejmě Audi zareaguje a vypustí všechny potřebné informace již brzy.

Moc rádi bychom vás seznámili s tím, co má Audi RS5 pod kapotou, ale nevíme to. Tahle informace se ještě ven nedostala. Očekáváme, že přeplňovaný desetiválec o výkonu dva miliony koní z Audi RS6 se pod kapotu RS5 nedostane. Je dokonce možné, že uplatnění najde pořádně poladěná verze kompresorem přeplňovaného šestiválce 3.0 TFSI, ale podle zpráv z loňského roku, které nepřímo potvrdilo i vedení automobilky, by se měl pod kapotou usadit upravený osmiválec 4.2 FSI z Audi RS4 a Audi R8 o výkonu kolem 440 koní.

Pohon všech kol Quattro je samozřejmostí, stejně tak modifikovaná automatická převodovka. Audi RS5 ale nemá být supersport a ani nepředpokládáme, že bude podobně divoké jako třeba BMW M3 nebo BMW M6. Ačkoli se to bude v tiskové zprávě Audi hemžit slovíčky „sportovní“, „nejsportovnější“ a „nejvíc nejlepší“, což slýcháme o všech nových modelech značky, nemáme důvod nevěřit, že tohle bude hodně rychlé auto.

Počkejme si do Ženevy na všechny podrobné informace. Na našem trhu by se totiž Audi RS5 mělo objevit ještě do konce roku.

autoweb.cz

22.2.2010 8:41

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist