Audi RS3 již brzy

Ostré malé Audi prochází finálními testy, prý je už hotové.

Vypadá to, že již na konci léta uvidíme nové Audi RS3, které bude sdílet techniku s rychlým Audi TT RS. O hatchbacku jsme toho napsali už dost, ale pak z nějakého záhadného důvodu šum okolo modelu RS3 utichl. Pravděpodobně za to mohly koncepty E-Tron a nové Audi RS5, na které byla směrována veškerá pozornost.

Nyní byly spatřeny prototypy Audi RS3, které se prohánějí po Nürburgringu a blízkém okolí. Podle špionážních fotografů a svědků je zvuk auta velmi podobný tomu v Audi TT RS a není pochyb o tom, že se jedná o stejný pětiválec 2,5 l o výkonu kolem 340 koní a točivém momentu 450 Nm.

Auto dostane na 100 % pohon všech kol Quattro, který bude převzat z modelu TT RS prakticky bez úprav. Podle pozorovatelů ale auto řadí velmi rychle bez prodlev, takže převodovka DSG (nebo chcete-li S-Tronic) se sedmi rychlostmi bude zřejmě standardem.

Audi RS3 nemá přímou konkurenci. Ford Focus RS je s předním pohonem trochu někde jinde, i když výkonem si budou auta podobná. Dokončované BMW 135is s přeplňovaným řadovým šestiválcem 3,0 l o výkonu přibližně 326 koní zas bude k dispozici jen jako kupé a s pohonem zadních kol.

Moudřejší ale budeme až po autosalonu v Paříži, který se koná koncem září 2010. Do prodeje by se pak mělo ostré Audi RS3 dostat na jaře 2011 s cenou podobnou Audi TT RS.

autoweb.cz

29.4.2010 7:31

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist