Audi odhalilo oficiální skici nových vozů

Audi prvně ukázalo, jak budou vypadat nové modely A5, A7 a A8.

Již delší dobu se spekuluje o skutečné podobě připravovaných modelů Audi. Automobilka se ale rozhodla, že nás již nebude napínat a oficiálně odhaluje skici, kterým se budou nové modely velmi podobat.

Audi A5 Cabrio, které se ukáže již za rok na autosalonu ve Frankfurtu, bude samozřejmě vycházet z verze kupé, takže tady by se žádná překvapení konat neměla. Očekávejme stejné motory a k nim nový 3.0 TFSI. Nastavení podvozku bude poněkud odlišné se zaměřením hlavně na komfort. Spolu s Audi A5 Cabrio přijde i drobný facelift pro A5 Coupé.

Překvapením je model A5 Sportback, což je vlastně čtyřdveřové kupé vycházející z modelu A5. Audi ale také ukazuje skicu modelu A7, což je rovněž čtyřdveřové kupé. Vypadá to tedy, že se chystají dva „Mercedesy CLS“ se znakem Audi. Menší A5 bude soupeřit právě s Mercedesem CLS, zatímco větší Audi A7 by mělo konkurovat Porschi Panamera a Astonu Martin Rapide, zejména s vrcholným motorem z Audi RS6 o výkonu okolo 600 koní. Tomu bude odpovídat i poněkud vyšší cena, než by bylo na Audi zdrávo. Naskýtá se nyní otázka, kolik součástí bude toto velké čtyřdveřové Audi sdílet s Lamborghini Estoque. My bychom tipovali minimálně společnou platformu a motory.

Posledním náčrtkem je pro rok 2011 připravované Audi A8 nové generace, které bude pokračovat v úspěšné kariéře svých předchůdců. Pod kapotou budou nové motory počínaje dieselem 3.0 TDI o výkonu 250 koní a konče atmosférickým desetiválcem ze současného Audi S8 s výkonem přes 500 koní, který se však dočká zásadního přepracování, aby splnil přísné emisní předpisy.

Dalšími modely, jejichž skici ovšem Audi nezveřejňuje, ale které se rovněž intenzivně připravují, jsou R8 Spider a A1, konkurent pro Mini.

autoweb.cz

28.10.2008 5:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist