Audi A7 Sportback Concept

Audi oficiálně představuje koncept modelu A7 Sportback. Pod kapotou je ekologický diesel.

Audi odhaluje koncept velkého „čtyřdveřového“ kupé A7 Sportback, který napovídá hodně nejen o tomto chystaném modelu, ale také o novém Audi A8. Je těžké v současnosti Audi A7 Sportback někam zařadit, ale automobilka ho bude jistě směřovat do teritoria Porsche Panamera, Maserati Quattroporte či Aston Martin Rapide.

Ačkoli se má ale jednat o exkluzivní zboží, pod kapotou se moc exkluzivity odehrávat nebude, aspoň tedy co se tohoto konkrétního konceptu týče. Ten je totiž poháněn dieselem 3.0 TDI s výkonem 225 koní, který prý splňuje připravovanou emisní normu EURO 6 a přísné limity CAFE platné ve Spojených státech. Tím se dostáváme k tomu, proč právě diesel.

Audi chce v USA v masovém měřítku prezentovat svoji technologii TDI spolu s Volkswagenem a přimět tak Američany k tomu, aby z charakterních (ale žíznivých) osmiválců přesedli právě do jejich klapajících dieselů. Ať tak či onak, udávaná kombinovaná spotřeba paliva 5,9 l/100 km zní velmi dobře.

Audi A7 velká fotogalerie

Audi A7 fotogalerie

Jelikož auto vypadá docela sériově, nedá se očekávat nějaké dlouhé otálení s představením produkčního modelu. Ten by měl vedle dieselu 3.0 TDI dostat i kompresorem přeplňovaný šestiválec 3.0 TFSI z nového Audi S4. Dalšími motory budou osmiválec i desetiválec, jen se neví, v jakých výkonech a zda s přeplňováním.

autoweb.cz

13.1.2009 5:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist