Aston Martin LMP1 pro Le Mans

Aston Martin připravuje závodní speciál nejvyšší kategorie.

Aston Martin postupně odhaluje tajemství ohledně nového okruhového speciálu pro vytrvalostní závody a především pro Le Mans. S tím se mimo jiné utká tento rok i česká posádka ve složení Jan Charouz – Tomáš Enge – Stefan Mücke (Německo) – Harold Primat (Švýcarsko)

Aston Martin nasadí závodní speciál v kategorii LMP1, což je vrcholná třída vytrvalostních závodů. Cíl týmu je jasný: sesadit z trůnu namyšlené Audi a dokázat, že nafta patří do kamen (popřípadě do zemědělských strojů) a ne na závodní okruhy. Tohle jsme ale slyšeli už mnohokrát od různých týmů…

Závodní Aston Martin bude konstrukčně vycházet ze speciálu, se kterým vloni startoval Charouzův tým. Bude se jednat o propracovanou evoluci, Aston nechce zkoušet nic „nového“ a riskovat problémy se spolehlivostí. Partnery týmu budou společnosti Michelin, Lola, Koni a BBS, kteří se aktivně zúčastňují i vývoje.

Aston Martin stahuje svůj tovární tým z kategorie GT1 a plně se soustředí právě na LMP1. Nižší kategorii však nabídne svou pomoc a podle všeho ji budou soukromé týmy plně využívat.

Počkejme si na červen 2009, jak si nakonec po změně pravidel Aston Martin v Le Mans povede. A už jen proto, že za něj bude startovat česká posádka, bychom mu měli držet palce.

autoweb.cz

29.1.2009 5:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist