Alfa Romeo 159 dostane brzy nástupce

Slabé prodeje nutí Alfu urychlit vývoj náhrady za model 159.

Alfa Romeo 159 je možná jedním z nejhezčích sedanů na trhu, ale nepříliš přesvědčivé jízdní vlastnosti a pochybná pověst o spolehlivosti prodejům příliš nepomáhají, a tak rivalové jako BMW řady 3, Audi A4 či Ford Mondeo ukusují mnohem větší díl koláče.

Vedení Alfy Romeo si uvědomuje tento nedostatek současného modelu a urychluje vývoj jeho nástupce. Ten bude podle slov vedení mnohem agilnější a prý by se měl blížit ovladatelností Mondeu. To už jsm slyšeli několikrát, tak doufejme, že nyní se konečně bude Alfa řídit tak dobře, jak vypadá.

Alfa Romeo 159 fotogalerie – vše co potřebujete vidět

Alfa Romeo 159 fotogalerie

Předpokládá se, že nová Alfa Romeo „159“ (pravděpodobně se bude jmenovat jinak) bude postavena na platformě připravované Alfy 149. To sice pořád znamená pohon předních kol, ale jak dokazuje například Mazda 6, i s ním se dají dělat zázraky. Design by se měl v mnohém inspirovat supersportem 8C Competizione, podobně jako tomu je v případě malé Alfy Romeo MiTo.

Nový model přijde na trh v roce 2010 a při jeho vývoji se berou v úvahu i požadavky amerických zákazníků. Alfa Romeo se nutně potřebuje prosadit na nových trzích a v USA by se to mohlo podařit, zejména díky moderním a úsporným dieselům, kterým Američané pomalu přicházejí na chuť.

autoweb.cz

14.8.2008 5:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist