Alfa Mi.To možná nahradí 3dveřovou 147

Povinnosti kompaktního hatchbacku si mezi sebe rozdělí nové modely Mi.To a 149.

Alfa Romeo 147 možná nebude mít žádného nástupce – anebo hned dva, jak se to vezme. Chystaný model 149 bude rozměrnější a prý i luxusněji pojatý než 147, především se ale bude vyrábět pouze s pětidveřovou karoserií. Zákazníkům, kteří dnes jezdí třídveřovou 147, chce Alfa nabídnout menší model Mi.To. Ten má pro změnu vznikat pouze jako třídveřový.

Automobilka podle všeho doufá, že touto strategií uspokojí loajální základnu fanoušků kompaktní Alfy, ale současně najde nový manévrovací prostor nad i pod teritoriem současné 147. Tomuto pojetí mají odpovídat rovněž motory: zatímco Mi.To bude k mání výhradně s přeplňovanými čtyřválci, větší 149 se snad dočká i šestiválce. Navázala by tak na poněkud svéhlavou, ale nezapomenutelnou Alfu 147 GTA.

Alfa Romeo Mi.To fotogalerie – vše co potřebujete vidět

Alfa Romeo Mi.To fotogalerie

Mi.To se začne prodávat již v červnu, ale na 149 přijde řada nejdříve začátkem roku 2009. Souhrnné prodeje obou hatchbacků by se měly pohybovat okolo 150 000 kusů ročně, věří výrobce.

autoweb.cz

29.5.2008 7:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist