Aktualizováno: M-Paket pro BMW řady 7 a pohon xDrive

BMW řady 7 dostalo M-paket a pohon všech kol xDrive.

Aktualizováno 14:50: BMW oficiálně uvolnilo informace o modifikacích pro BMW řady 7. Mimo již avizovaného M-paketu a nového dvakrát přeplňovaného dieselu 3,0 l o výkonu 306 koní a točivém momentu 600 Nm v modelu 740d dostává sedmička také pohon všech kol xDrive.

BMW řada 7 velká fotogalerie

BMW řada 7 fotogalerie

BMW zveřejňuje také základní technické údaje: BMW 740d zrychlí na stovku za 6,3 sekundy a jede nejvyšší rychlostí 250 km/h. Spotřeba nafty činí 6,9 l/100 km.

Pohon všech kol xDrive je k dispozici prozatím pro osmiválcové verze BMW 750i a 750iL. V normálním režimu posílá sílu motoru na všechna kola v poměru 40:60 ve prospěch zadní nápravy, ale v případě potřeby dokáže dozadu poslat až 80 % výkonu.

 

 

Jistě si pamatujete, jaký humbuk způsobila zpráva, že BMW testuje model M7. Sice se později ukázalo, že je to zřejmě jen M-paket se sníženým podvozkem a agresivnějším nárazníkem, ale až do oficiálního představení si nikdo nikdy nemůže být jist. BMW také v minulosti tvrdilo, že nikdy neudělá SUV s logem M. A co se stalo? To už víme všichni…

Nyní byly odhaleny první snímky BMW řady 7 vybaveného paketem M. Na první pohled se od obyčejné sedmičky nijak neliší, ale při bližším zkoumání objevíte několik málo nových detailů.

Předně se jedná o jinak tvarované a výraznější nárazníky, o tmavou linku kolem oken (obyčejně bývá lesklá chromová), chromované detaily a nová kola M. V interiéru se zřejmě objeví hliníkový dekor, M-volant a loga na přístrojích a sedadlech, která jsou anatomická.

BMW řady 7 M-paket bude zřejmě představeno spolu s novým třílitrovým dieselem s dvojitým přeplňováním, který má nyní vyšší výkon. O tom ale víc v připravovaném článku.

autoweb.cz

25.6.2009 2:50
Více o tématu: BMWBMW Řada 7diesel

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist