Abt Audi Q5

Ani nové Audi Q5 nezůstalo ušetřeno...

Sotva se na světě objeví nový model z koncernu Volkswagen, ať už se jedná o Audi nebo VW, tuner Abt přispěchá s modifikací. U klasických vozů jako Audi A4 nebo Volkswagen Golf se dá doplňkový spoiler pochopit, ale na oteklých SUV působí dosti nepatřičně.

Abt k tomu ještě přidává agresivní průduchy, mřížku chladiče, difuzor a pořádné koncovky, jako by pod kapotou místo dvoulitrového dieselu dřímal šestkrát přeplňovaný osmnáctiválec z parníku o výkonu 2500 koní.

Ale teď vážně, nemusíte si samozřejmě objednávat všechny doplňky exteriéru a pokud se vám sériové Audi Q5 líbí takové, jaké je, jistě si vystačíte s přeprogramováním řídící jednotky, což Abt velmi rád provede.

Motor 2.0 TFSI posílí ze sériových 211 na 240 koní, 2.0 TDI ze 170 na 190 koní, 3.0 TDI z 240 na 282 koní a v silnější úpravě Power S dokonce na 310 koní. Samozřejmostí jsou větší brzdy, nižší a tvrdší podvozek a také nová dvacetipalcová kola.

Obrázky jsou zatím počítačové skici, ale ty vypustil sám Abt, takže se do oficiálního představení nedají očekávat nějaké změny.

autoweb.cz

26.8.2008 6:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist