10 největších absurdit roku 2008

Divné věci se děly, dějí a dít budou. Ať už se jedná o rozhodnutí evropského úředníka, čin nějakého blázna či jen výlev někoho s malým... sebevědomím, pokaždé nad tím zůstává rozum stát.

10. Rally Dakar zrušena

Napjatá situace a strach o bezpečnost posádek nakonec vedly k tomu, že se Rally Dakar ve své tradiční lokalitě nejela. Všechny týmy tak vyhodily spoustu peněz do kanálu. Náhradní soutěž, která se jela ve Východní Evropě, mohla být jen malou náplastí.

9. 85 letý stařík obviněn z pouličního závodění

Bezohledná rychlá jízda není pouze výsadou postpubertálních jedinců s kšiltovkami dozadu a s nemožnou pozicí za volantem, jejichž nejoblíbenějším filmem je něco o rychlosti a zběsilosti. V Kanadě si posvítili na pětaosmdesátiletého řidiče, který o přítomnosti houkajícího policejního auta ze sebou vůbec nevěděl.

8. Švýcarští Zelení chtějí zakázat auta!

Ne úplně všechna, ale jen ta s emisemi nad 250 g/km CO2. Tento návrh by se tak dotkl velkého množství šestiválců a ušetřen by nezůstal ani jeden osmi a víceválec. Doufejme, že odpovědné orgány tímto návrhem urychleně zatopily v kamnech.

7. Sekačky budou muset plnit emise

Úřady, v tomto případě americké, si s buzerací majitelů čehokoli motorizovaného nedají pokoj. A protože řidičům aut už není z čeho brát, rozhodli se opřít o majitele sekaček, zahradních traktůrků či motorových člunů. Všechny pracovní stroje tak budou muset v budoucnu plnit emise. S podobným návrhem počítá i Evropská Unie, takže se připravte, že do pár let budete svou motorovou pilu vozit na STK a emisní kontrolu.

6. Max Mosley a jeho „dýchánek“

Tato událost byla v médiích propírána tolikrát, že nemá cenu se v tom dále nimrat. Je ale s podivem, kolik humbuku se nadělá kolem toho, že si nějaký pán uspořádal soukromou oslavu. Jenže když jste šéfem velmi důležité instituce a pokukujete po židli ve vedení formule 1, musíte počítat s tím, že vás někteří nebudou mít rádi.

5. Ekologická auta jsou podfuk

Nezávislé testy a měření dokázaly, že vlna rádoby ekologických aut, kam patří všechny ty greenliny, ekomotiony, bluemotiony a jiné, je ve skutečnosti podvod. Například Mini Cooper D, který nemá v názvu žádné ECO a GREEN, jezdí v reálu s nižší spotřebou a emisemi a ještě se náramně pobavíte.

4. Poslechl navigaci a vjel pod vlak

Neustále můžete lidem opakovat, aby neposlouchali pobídky navigace jako tupá ovce. Protože se ale někteří jedinci jako tupé ovce chovají, klidně „odbočí po padesáti metrech doprava“ – přímo pod projíždějící vlak.

3. Z Nürburgringu se stane pouťová atrakce

Ortodoxní muslimové chodí každoročně do Mekky, ortodoxní fanatici do aut jezdí každý rok na Nürburgring. Sice teď mohou vzít s sebou i manželku a pět dětí, jež se tu svezou po horské dráze, koupí si cukrovou vatu a na střelnici vyhrají plyšového medvěda s podpisem Sabiny Schmitzové… Jenže duch Severní smyčky nadobro zmizí.

2. BMW ruší projekty zábavných aut

V Mnichově se začaly dít podivné věci… Dříve výrobce ultimativních řidičských nástrojů pomalu přechází ke konzumnímu směru. BMW M3 CSL či supersport navazující na legendární BMW M1 nebudou, nebo se změní ve výkladní skříň ekologických technologií. A co si sakra máme myslet o výrobci, který místo odlehčené „emtrojky“ bude prodávat oteklá SUV se spoilery a samolepkami /M kolem dokola celého auta?

1. Zloději v Německu ukradli 2,5 km svodidel!

Ne, tohle není apríl, ačkoli se tato událost stala na začátku dubna. Na dálnici A6 poblíž Frankfurtu nad Mohanem odcizila organizovaná skupina přes 2500 metrů nových hliníkových svodidel. Je s podivem, že policie po pachatelích marně pátrá, neboť nemá žádné svědky. Nikomu zřejmě nepřišlo divné, že několik desítek lidí rozebírá za silného provozu kus dálnice…

autoweb.cz

31.12.2008 1:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist