Autoweb.cz opět běží

Příčinou výpadků v posledních dnech byl cílený útok na naše servery; problém je nyní úspěšně odstraněn.

V uplynulých dvou dnech řada z vás zaznamenala problémy s dostupností autowebu, projevující se v lepším případě pomalým načítáním, v horším úplným výpadkem serveru. S jistým ulehčením konstatujeme, že po téměř osmačtyřiceti hodinách intenzivního úsilí se našemu týmu podařilo vypátrat a nakonec také odstranit příčinu těchto technických problémů. V tento okamžik, tedy ve středu dopoledne, autoweb.cz opět běží ve standardním režimu. Pouze některé funkce, jako je třeba vyhledávání, mohou pracovat nesprávně nebo být dočasně nedostupné.

Bezprostřední příčinou našeho výpadku bylo přetížení serverů způsobené cíleným útokem. Aniž bychom se na tomto místě chtěli zabývat technickými podrobnostmi, prozradíme, že útočící robot se snažil zahltit naši databázi velkým množstvím dotazů prostřednictvím vyhledávacích formulářů a filtrů.

Rádi bychom vás ujistili, že již nyní podnikáme veškerá opatření, která mohou zabránit opakování této nešťastné situace. Všem čtenářům serveru autoweb.cz se za zhoršenou dostupnost v uplynulých dvou dnech omlouváme.

Tým Autoweb.cz

5.5.2010 9:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist