3895-toyota-verso-1-8-valvematic-cz-video.jpg

Toyota Verso 1.8 Valvematic (CZ)

autovideo

Atmosférické benzínové motory z osobních auta pomalu mizí a možná poslední druh auta, ve kterém byste je čekali, je rodinné MPV. A přesto právě Toyota Verso takovou nepřeplňovanou osmnáctistovku nabízí – a nejen to, spousta zákazníků si jí prý kupuje. Nafťáky mají podle...

Diskuze

5 komentářů

    Zdenek Jonas

    Já to auto mám, jezdím s ním denně do práce, o víkendu z rodičema, na výletu a průměrná spotřeba je 7,6 litrů. A to fakt nejsem brzdou provozu. Záleží hodně, kolik má ten motor najeto. Protože ten motor začne trošku jezdit až tak kolem 3 000 km. Rozhodně se toho auta nebojte, ono to jede a nežere to. Za 9 litrů jsem s tím nejel nikdy. Ono to pane redaktore asi bude chtít umět i jezdit s atmosférou asi jste to už zapoměl, když vaší kolegové se dostanou pod 7.

    Fanouš

    Verso 1.8 l benzin mám nyní necelé dva roky. Jak jsem již tu někde psal, koupil jsem si je po velkém vybírání do penze jako „fotrovské auto“ pro přitloustlého pána, zkušeného řidiče, který se chce již jen přepravovat. Jsem s ním velmi spokojený – absolutně bez závad, proto jsem také po celoživotních zkušenostech bral Toyotu. „Benziňák“ proto, že jsem v minulosti několikrát řešil v zimě zamrzání nafty. Auto je příměřeně velké, dobře se do něj leze a normální sedění mně vyhovuje – nesnáším „sportovní posez v pololeže“. Vnitřek žádný luxus, ale za tu cenu, co chcete. Ale zásadně nic nevrže, nic není vyloženě „lagricové“ a za tu dobu se nic viditelně neošoupalo. Auto vzhledově ani motoricky nic nepředstírá – je to rodinný „přepravní“ vůz na sto procent, proto mně unavují úvahy o sportovním průjezdu zatáček, odezvě volantu atd. atd. . Jezdíme v něm zásadně jen já, manželka a pes a velké množství haraburdí na chalupu. Ten pán to v recenzi to auto a jízdu v něm podle podle mně popisuje správně – je to rodinné a fotrovské auto na kratší či střední dojíždění, spíše pro rovnější cesty, ne na závodění či sbírání sportovních pocitů na okreskách. Já jezdím velmi pravidelně na chalupu a několikrát do roka na Moravu, z toho asi třičtvrtě cesty po dálnici, po městě málo. Rozhodně se nijak neplížím a zejména na dálnici jedu „o trochu více než to vyhláška dovoluje“, pokud tam tedy nejsou vyjeté koleje a muldy a netluče to do podvozku, jinak je auto velmi tiché. Píši pečlivě spotřebu – na 18 tisíc km – 7, 791 l benzinu na 100 km – stav k dnešnímu dni.

    Fanouš

    Oslavil jsem nedávno 3 roky od uvedení do provozu své Toyoty Verso 1.8 benzin, viz můj článek výše. (psal jsem totéž na vebu Najdimiauto, tak to musím stejně doplnit i tady). Takže nyní po ujetí 29 a půl. tisíci km absolutně bez závad. Pravidelné prohlídky ve spec. servisu Toyoty, celkem drahé, ale soused mi ukazoval účet od Opla a je to stejné. Celková spotřeba v sumě až dodnes (celkový objem koupeného benzinu minus jedna plná nádrž – děleno počtem ujetých km) je 7,751 l/100 km. Najeto z více ja dvou třetin na dálnici D1. Znovu dodávám – je to „fotrovské“ auto, v mládí bych se díval po něčem vnějškově zajímavějším, dnes jezdím jen na chalupu a k příbuzným a oceňuji zejména jistotu.

    Karel

    Přesně tak. Máme toto auto se stejným motorem měsíc a půl, najeto cca 1300 km a spotřebu mám 6,5 l/100 km. Jezdím s ním většinou 30 km úsek do práce + asi 4 km ve městě. Prvních 500 km jsem ho moc netočil a spotřeba byla 6,9, teď ho naopak občas vytočím do 6000 ot/min a spotřeba klesla na 6.5. Na druhou stranu se snažím jezdit úsporně, takže ho nehoním do kopce 110, z dlouhého kopce nebo na dlouhé rovince klidně vyřadím a jedu strvačností, ale brzda provozu také nejsem.
    Celkově jsem z auta nadšený a s mnoha věcmi v recenzi nesouhlasím: že by jízda byla nudná, je nesmysl a popisované chování brzdy jsem tedy vůbec nezaznamenal, brzdí plynule a dle očekávání.
    Moje rada: nedejte na recenzi, domluvte si testovací jízdu v Toyotě a posuďte sami.

    Radek

    Kolik dostal borec od Fordu zaplaceno?

Zpět na článek

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist