Video: Ford GT v akci

Fascinující Ford GT si dokáže získat pozornost i několik let poté, co se přestal vyrábět.

Automobilka s modrým oválem ve znaku začala vyrábět Ford GT v roce 2003 jako památku a počest slavnému Fordu GT40 z let šedesátých, kterému se podařilo porazit ve slavném vytrvalostním závodě 24h Le Mans kralující Ferrari.

Koncept Fordu GT byl představen v době stoletého výročí značky Ford a později byl převeden do sériové výroby v americkém Michiganu, která skončila roku 2006. Kompresorem přeplňovaný osmiválec umístěný před zadní nápravou by i v dnešní době mohl mnoha konkurentům pořádně zatopit, protože ze svých útrob posílá skrze zadní nápravu na vozovku 550 koní, tedy stejnou porci výkonu, jakým disponuje například Lamborghini Gallardo LP 550-2 Valentino Balboni. Ford GT sprintuje na stokilometrovou rychlost za 3,6 s a dosahuje maximální rychlosti 330 km/h. Dnes už jsou to možná parametry samozřejmé, ale před pěti lety to byla čísla z říše snů.

Nyní vám doporučujeme se pohodlně usadit, nastavit volume na max a nenechat se ničím rušit při sledování tohoto videa. Ono totiž vznikalo v době, kdy se ještě směl na oficiálních promovideích motor točit do omezovače a směla se pálit guma. Dnes už nic takového neuvidíte. Ani u Porsche 911 GT2.

 

Přímý odkaz: Video Ford GT na AutoTube.cz

autoweb.cz

24.3.2010 8:21

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist