Nissan Nismo 350Z

Další z newyorských premiér je na světě. Tentokrát je to starý známý, ale v zatím nejostřejším provedení.

Tohle auto poznáte od „obyčejného“ zetka na první pohled. Agresivní bodykit Nismo nenechá snad nikoho na pochybách, že tohle auto si na nic nehraje. Nismo je sice celosvětovým dodavatelem „tunerských“ dílů pro Nissany, ale nedělá jen spoilery – dělá i podvozky a motory. Velký nasávací otvor v přídi, nízký spoiler a funkční zadní difuzor skutečně nejsou na autě pro ozdobu. Mezi další změny patří speciálně odladěné zavěšení multi-link, obrovské brzdy Brembo, sportovní výfuk Nismo a kovově šedá pětipaprsková kola Nismo o rozměru 18 palců vpředu a 19 vzadu. Změny se pochopitelně nevyhnuly ani interiéru, kde najdete exkluzivní černé sedačky s červeným obšíváním a šedobílé palubní přístroje. O výjimečnosti vozu bude vypovídat broušená hliníková plaketa se sériovým číslem.

Motor má sice pořád objem 3,5 litru, ale Nismo tvrdí, že je „nový“. Co všechno se změnilo nevíme, každopádně ale teď dává výkon 306 koní a točivý moment 365 Nm. Síla putuje přes šestistupňový manuál na zadní kola, mezi kterými najdete samosvorný diferenciál.

Škoda, že v Nismu do zetka nenamontovali šestiválec o objemu 3,7 litru, který už je připraven pro Infiniti G37 Coupe. Asi ho nechtěli „profláknout“. Že nakonec skončí i pod kapotou zetka je ovšem víceméně jasné. Už aby to bylo!

Honza Koubek

30.3.2007 9:02

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist