Honda Civic Concept

V příštím roce má Honda přijít s radikálně odlišným designem, navíc podpořeným i cílem nabídnout nejlepší svezení ve své třídě.

Na již osmé generaci Civicu, kterého se za posledních 33 let prodalo po celém světě přes 16 milionů kusů, si Honda nechává hodně záležet, přinejmenším proto, že nový model, který se má představit začátkem příštího roku, je namířený na evropský trh, kde je v kategorii hatchback opravdu plno.

Stejně jako například nová Astra a před ní původní Ford Focus se bude i Civic snažit zaujmout zákazníky neokoukaným designem, který nemá skoro nic společného se současným Civicem.

Nové tvary jsou mnohem splývavější, a i když není pravděpodobně, že by se Civic dostal do výroby v té samé podobě, ve které všechny překvapil v Ženevě, základní silueta a hlavní prvky mu jistě zůstanou. Mezi ně bude patřit nová čelní maska s protáhlými světlomety, sportovní proporce s krátkými převisy a koly umístěnými do rohů karosérie, zkosené páté dveře a také kliky ve stylu Alfy Romeo, ukryté v zadních sloupcích.

V oficiálních údajích o novém Civicu zatím figuruje jen zmínka o turbodieselu i-CTDI s výkonem 140 koní a točivým momentem 340 Nm. Bude to poprvé, kdy se v Civicu objeví naftový motor vlastní konstrukce Hondy.

Vedle něj se v prodeji jistě uvedou i stávající či nové benzínové čtyřválce o objemech 1,6 a 2,0 litru.

Honda Civic fotogalerie – vše co potřebujete vidět

Honda Civic fotogalerie

Honda neopomíná již dnes zdůraznit, že nový Civic bude širší a nižší než současná řada a že bude nabízet ještě sportovnější svezení. S chystaným příchodem nové řady Honda věří, že nastaví vysoké standardy ve všech kritériích.

O interiéru nejsou zatím dostupné žádné informace, ale lze očekávat, že dojde k přepracování přístrojů a středového panelu. Umístění řadicí páky na palubní desce v blízkosti volantu by mělo zůstat zachované, protože v Civicu se osvědčilo velmi dobře.

Příští generace se bude spolu s novým turbodieselem nadále vyrábět v anglickém závodu Swindon.

redakce autoweb.cz

21.3.2005 12:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist