Spy Photos: Toyota Avensis

Nový Avensis má být dynamičtější, luxusnější a evropštější; prototypy se testují na Nürburgringu.

O některých autech slyšíte pořád, jiná žijí svůj, obchodně třeba i dost úspěšný život, stranou mediálního zájmu. Toyota Avensis určitě patří spíš do té druhé kategorie. Stávající model je na trhu už čtyři roky – nejvyšší čas poohlédnout se po nástupci.

Nová Toyota Avensis bude uvedena na evropské trhy v létě 2009, opět jako sedan a kombi střední třídy. Vývoj je už v relativně pokročilé fázi, testovací prototypy najíždějí kilometry na Nürburgring Nordschleife. I přes maskování můžete vidět některé nové detaily, jako jsou například dělené zadní svítilny, a také dynamičtější profil aut – zejména kombi.

Interiér bude inspirován o třídu nižším modelem Auris, údajně dostane i vyvýšenou řadicí páku. Jisté je, že Toyota se musí hodně snažit. Nejnovější auta ve střední třídě, jako je Ford Mondeo, Renault Laguna nebo Honda Accord, tlačí laťku interiérů zase do nových výšek.

Ačkoliv Avensis se vyrábí, vyráběl a bude se vyrábět i s benzínovými motory, Toyota si nejvíce slibuje od dieselů D4-D, které budou v novém modelů podávat výkon od 125 do 180 koní.

Na rozdíl od stávajícího Avensisu je nová generace vyvíjena v Evropě. Toyota věří, že se jí tak podaří lépe vyhovět nárokům zdějších zákazníků.

autoweb.cz

3.4.2008 7:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist