Peugeot získal titul Auto roku a vrhá se na gastronomickou dráhu, specializuje se na ústřice

Francouzi mají blízko k jídlu, to je zřejmé a to i když jde o firmy, které na první pohled vyrábějí třeba pneumatiky. Anebo auta.

Jestli je koketování francouzské značky se světem gastronomie prvním počinem? Není, a ví to každý, kdo má doma slánku nebo pepřenku se lvíčkem ve znaku, Peugeot totiž vyrábí stolní mlýnky na dochucovací prostředky. Tohle ale není o tom, co si postavíte na stůl nebo do kuchyně, je zde gastronomický speciál na kolech. Peugeot vytvořil foodtruck pro prestižního producenta ústřic, firmu Gillardeau Koncept pojízdné restaurace Peugeot Foodtruck, „Le Bistrot du Lion“ (Bistro U lva) inspiroval Véronique Gillardeau, spoluředitelka firmy Gillardeau, která se rozhodla nabízet ochutnávky svých produktů v různých městech.

Peugeot 3008 (od 2009)

Ojetá auta | vydáno 20. 11. 2011

Tak vznikla zakázka pro designerské studio Peugeot Design Lab, které vytvořilo inovativní pojízdný butik na bázi modelu Nový Peugeot Expert. Ze zadní části vozu se vyklápí pult určený k nabídce a prodeji ústřic. Prodavač je tak co nejblíž zákazníkovi. Foodtruck pojmenovaný „La Marcelle“ na počet dcery zakladatele firmy, je od 8. března vystavený na západofrancouzském pobřeží naproti ostrovu Oléron. Tým designérského studia Peugeot Design Lab vytvořil pro firmu Gillardeau mobilní restauraci, která přináší zákazníkům nový zážitek, podobně jako koncept Peugeot Foodtruck.

Prodejce ústřic se ocitá přímo před zákazníky, kteří mohou sledovat, jak ústřice servíruje, podobně jako v sushi baru. Prodejce, který musí projít školením u nositele ocenění Nejlepší řemeslník Francie (Le Meilleur Ouvrier de France), připravuje ústřice Gillardeau® před očima zákazníků, nástroje má přímo po ruce, pracovní plocha před ním zůstává čistá díky poklopu, kam může rovnou vyhazovat prázdné lastury.

Studio Peugeot Design Lab vymyslelo inovativní foodtruck, který je při přesunech z místa na místo kompaktní, a ústřicový pult se po zastavení vyklápí ze zadní části vozu. K jeho instalaci stačí jedinému člověku jen pár minut. Foodtruck vychází z modelu Nový Peugeot Expert, po sklopení pultu ho lze zaparkovat v jakémkoli podzemním parkovišti, výška vozu je 190 cm, délka 496 cm. Designéři zabudovali do prostoru o užitečném objemu 5,8 m3 dřez, lednici, police, ohřívač vody a odnímatelný pult.

„Foodtruck Peugeot le Bistrot du Lion, který jsem viděla zanedlouho po jeho představení v dubnu 2015, mě naprosto okouzlil. Chtěla jsem nabízet ochutnávky na trzích v elegantním, moderním a funkčním pojízdném butiku. Když budeme mít možnost našim klientům vysvětlovat, v čem tkví naše řemeslo, budeme se i my dále vyvíjet,“ prohlásila Véronique Gillardeau. Peugeot Design Lab zkoncipoval foodtruck „La Marcelle“ jako ambasadora značky Gillardeau.

Jeho zařízení z nerezové oceli a materiálů, které svým vzhledem připomínají břidlici a dřevo, se inspiruje světem ústřic. Ústřice „Gillardeau®“ rostou 3–5 let na chráněných stanovištích. Jejich lastury jsou vypalované laserem, což jim zaručuje exkluzivitu. Znalci oceňují jejich vyklenutý jednotný tvar, který je příslibem plné chuti a jemného aromatu. Foodtruck „La Marcelle“ byl slavnostně představen veřejnosti 8. března při příležitosti Mezinárodního dne žen. K vidění je v městečku Bourcefranc-le-Chapus naproti ostrovu Oléron v západní Francii. Již nyní se počítá s dodáním čtyř exemplářů této pojízdné restaurace.

zdroj: Peugeot, tit. foto: shutterstock.com

23.3.2017 11:59

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist