Peugeot Foodtruck Le Bistrot du Lion (2015): pozoruhodné bistro i s kavárnou na kolech

Peugeot ve své tiskové zprávě ke studii Foodtruck zmiňuje rok 1840, kdy prodal první mlýnek na kávu a rok 1882, kdy postavil první auto - tohle je symbolické spojení obou.

Francouzi a kuchyně mají k sobě snad ještě blíže než Francouzi a auta, takže je vlastně zvláštní, že tamní automobilky nepředstavují více strojů podobného druhu. Jako první se vzpamatoval Peugeot, který představil koncept Foodtruck, jež navazuje na pozoruhodný boom pojízdných bufetů a bister, zaplavujících poslední dobou stále více francouzských měst.

„Tahač“ a dodávka rychlého občerstvení v jednom má na délku jen čtyři metry a na šířku dva, když se ale celá souprava včetně přívěsného vozíku rozloží, měří až třináct metrů. Le Bistrot du Lion, tedy volně přeloženo jako Hospůdka u lva, má pro svou posádku a obsluhu dvě grilovací plotny, několik indukčních desek, fritézu, 400litrovou lednici na potraviny a další o objemu 350 litrů určenou pro skladování nápojů.

Nechybí ani špičkový kávovar Rocket Espresso, a aby to zákazníci měli se vším všudy, mobilní lví hospoda má vestavěnou audio-aparaturu francouzského výrobce reproduktorů značky Focal, integrované ovládání pro diskžokeje a k tomu 46palcovou obrazovku. Jak říkají autoři, nechtěli postavit pouze kočovnou kuchyni, ale rovnou celou restauraci.

Ačkoli byl Peugeot Foodtruck odhalen v Paříži, jeho první kilometry směřují do Itálie na výstavu Expo Milan 2015 a o něco později jej s velkou pravděpodobností potkáte na některém z evropských autosalonů.

3.4.2015 7:30| autor: Miro Mihálik

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist