Ruský miliardář chce získat automobilky Jaguar a Land Rover

Zájemci ze západu se do koupě Jaguaru a Land Roveru zatím nehrnou.

Ruský miliardář Oleg Deripaska má zájem o výrobu luxusních automobilů Jaguar a Land Rover, které nyní patří americké automobilce Ford Motor. Píše to německý týdeník Wirtschaftswoche. Deripaska už je mimo jiné šéfem ruské automobilky GAZ. Wirtschaftswoche se odvolává na zdroje z Fordu, podle nichž by Deripaska mohl projevit zájem také o švédskou automobilku Volvo. Tu vlastní rovněž Ford, zatím ale není jasné, zda ji prodá. „Už dříve jsme oznámili, že máme zájem expandovat prostřednictvím fúzí a akvizic,“ citoval německý časopis mluvčí ruské automobilky.

Deripaskova společnost Basic Element v květnu uvedla, že investuje zhruba 1,54 miliardy dolarů do kanadského výrobce autodílů Magna. Deripaska v dubnu také oznámil, že vstoupí do rakouské společnosti Strabag, která patří k největším stavebním skupinám v Evropě a působí i v Česku. Britský list The Guardian a ruské noviny Izvestija psaly už loni v srpnu, že by Deripaska mohl automobilku Jaguar od Fordu koupit. Ford zatím k těmto informacím žádné konkrétní stanovisko nevydal.

autoweb.cz, ČTK

30.7.2007 9:10

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist