+ Reagovat na téma
Výsledky 1 - 7 z 7
    Uživatel
    Registrace
    15. 06. 2011
    Umí­stění­
    Sever Čech
    „S velkým výkonem jsi rychlý na rovince, s nízkou hmotností všude“ - Colin Chapman

Uživatel pylot's Avatar
    Registrace
    20. 06. 2011
    Umí­stění­
    okr. Trutnov
    No nevim jestli je to zrovna za tohle machr...

Uživatel
    Registrace
    15. 06. 2011
    Umí­stění­
    Sever Čech
    nestydí se za svý názory a řekne vše na roviny. Proto ho mám rád.
    „S velkým výkonem jsi rychlý na rovince, s nízkou hmotností všude“ - Colin Chapman

Uživatel pylot's Avatar
    Registrace
    20. 06. 2011
    Umí­stění­
    okr. Trutnov
    Nemam problem s tim ze rekne co si mysli. Spis ze mu chybi pohled z druhy strany. Lidi maj taky pravo na to aby vyjadrili svuj nazor a stavka je zakonna cesta. Navic pokud Britska vlada hodla podnikat kroky ktery maji snizit jejich zivotni standard tak je asi pochopitelny ze jsou proti. Kolikrat se da najit spousta jinejch reseni kdyz se polozi dostatecnej odpor ty zdanlive nejjednoduzsi ceste. Kdyby se Ceskej narod umel trosku sjednotit a postavit se na odpor tak by si treba politici nedovolili zdimat z nas tolik penez do svejch kapes. Vsichni to vedi a nikdo se proti tomu nepostavi. Tlouct hubou umi kazdej. V tomhle smeru bysme se meli inspirovat asi hlavne Francouzema.

Uživatel
    Registrace
    15. 06. 2011
    Umí­stění­
    Sever Čech
    ehm, myslím že snad každému musí být jasné, že to myslel s velkou nadsázkou.

Nevím, jaká je situace v Británii, moc se o to nezajímám, ale se stávkama jak probíhají v Čechách hrubě nesouhlasím. Ať si jdou stávkovat kam chtěj, ale nemaj právo mi v čemkoliv bránit. Jak při poslední stávce vyhrožovali blokádama silnic, proboha PROČ? Já za to nemůžu, ať si blokujou toho, kdo to navrhl, proč si berou mě jako rukojmího? Tohle je špatná cesta. Nehledě na fakt, že si předplatím 3 měsíční kupon na MHD a oni si pak klidně nejezdí. Kdo je poškozenej? Já. Nesouhlasím, aby poškozovali lidi, co s tím nemají nic společnýho.

Navíc, i když se ti to nebude líbit, je tu možnost práci opustit. A najít si lepší, kde si vyjednám lepší podmínky. Není to jednoduché, ale jde to.

edit: A Francouzi sou v tomhle opravdu snad nejhorší. Ty víc stávkujou než dělaj. Já tohle prostě asi nikdy nepochopím. Já vždycky když někde pro někoho něco dělám, tak si vyjednám vyhovující podmínky a nebo tam nejdu dělat. Ano, jsou to zatím jen brigády a podobně, ale až budu muset vydělávat, tak to budu dělat stejně.
    Last edited by spooon; 03. 12. 2011 at 13:05.

Uživatel pylot's Avatar
    Registrace
    20. 06. 2011
    Umí­stění­
    okr. Trutnov
    S tim blokovanim silnic taky nesouhlasim. To byla velika kravina a na to pravo nemaji. Ale to ze ty mas kupon na MHD stavkujici vubec zajimat nemusi. To je vec vedeni podniku. Vedeni musi zaridit ze bude mit ridice pro vozidla a taky od tebe inkasuje ty prachy ktery potom prerozdeluje. Ridici s povolani maji pravo na stavku stejne jako vsichni ostatni. A jedna vec je pracovat v soukromym sektoru a snazit se vyjednat si podminky a druha vec je bejt statni zamestnanec. Tam asi nemas moc s kym vyjednavat. Treba doktori zacali odchazet cili nebyli spokojeny tak chteli jit za lepsim ale to se taky nikomu nelibilo. A myslim ze proti tomu jak je tahle zeme rizena by se stavkovat melo. Nemusi to bejt hned pracovni stavka ale stavkovat by se melo.

Uživatel
    Registrace
    15. 06. 2011
    Umí­stění­
    Sever Čech
    S doktorama sem problém neměl. Nelibí se jim tam, odchází. Přirozený proces.

S tím, že by náhradní dopravu v době stávkujících řidičů mělo zařídit vedení je asi pravda, ale vzhledem k tomu, že jim téměř o nic nejde, tak se na to vykašlali a doplatil na to platící. Nejlepší by bylo, kdyby si to převzal soukromí sektor. Určitě to není nemožný (ve světě to už tak funguje), zlepšila by se kvalita služeb, ale jestli by utrpěli zaměstnanci nebo ne nedokážu posoudit. IMHO si myslím, že při efektivnějším řízení by na tom vydělali všichni.

Něco by se s řízením naši republiky dělat mělo, ale stávkou bych to neřešil. Jen nějak přimět miliony línejch ovcí aby se trošku snažili, a třeba si pamatovali, jak dopadli sliby politiků z minulejch voleb. A na základě toho volit třeba někoho jinýho (nemyslím stejný lidi jen za jinou stranu, jako tomu je dnes). Jenže to je mlácení prázdný slámy.

Já stejně furt nemůžu pochopit ten status státní zaměstnanec. Já bych nechtěl být ve státní sféře zaměstnaný, nějak se mi to hnusí. A když pak kolikrát vidím, jak se ti za "tvý" peníze snaží pomoct...když sem byl na sebe přepisovat garáž, to bylo něco. Půl hodiny sem tam na ni čekal, když si dopila kafíčko, tak sem teda jako mohl přijít, aby se neřeklo. Hnusný chování, no hnus. Nechci tady pomlouvat všechny, třeba jako poslední zkušenost na magistrátu, opravdu milá paní, která se maximálně snaží. Ale bohužel negativní zkušenosti převažují.
    Last edited by spooon; 04. 12. 2011 at 11:50. Důvod: oprava pravopisu

Povolení­ zveřejnění­