Zdravim všechny.Chtěla bych si koupit Opel Astru v úpravě od Bertone. Všichni mi Opla porád vymlouvají...že to hnije a žere olej, moc autům nerozumim, ale přeci, když to má pozinkovanou kastly, tak to nemůže reznout, ne? Jetsli ste stejného názoru, dejte vědět. A kdyby ste náhodou měli s tou "kočkou" nějaké zkušenosti, napište. Dík moc
![]()
Starší opely tím byly známý, u novějších bych se toho nebál. Jaký zhruba rok máš v merku? a motor?
Tak pro všechna auta platí prakticky to samé, ale je pravda, že se spotřebpou oleje mají některé opely problémy. U Astry Coupé od Bertoneho je spíše problém se sháněním dílů, ale pokud nebudete moc často bourat, není se čeho bát. Ani s tou korozí by to nemělo být tak strašné, pokud auto někdo neodborně neopravoval po velké bouračce. Pokud je mi známo, u kupé od Bertoneho se nejčastěji projevovaly problémy s těsněním kolen oken (do auta teklo) a s únikem chladící kapaliny. Také zlobí digitální displej.
No myslela sem rok 2000 a výš tak 2002...no motor.. chtěla bych asi 2.0 turbo no ale spokojila bych se i s 1.8. Jen mě děsí spotřeba, ikdyž sem mluvila s jednou slečnou, která ji má r.v. 2000 a obsah 2.2 a že má spotřebu 8l/100 km a že ji prej nešetří, no tak nevim.
For: Dalibor.zak
Slyšela sem, že náhradní díly jsou drahý a že se těžko shání. Já bych ani často nejezdila, a pirátem silnic fakt nejsemale neříkám, že by se mi nemohlo stát, že by mě někdo naboural nebo i já někoho. Jediný co sem na tuhle Astru slyšela, že jsou prej problémy s řídící jednotkou a ještě něco s tlumičema. O to fakt nestojim vrážet do auta peníze. Výměnu oleje, filtrů, destiček a kotoučů snesu a podobnejch důležitých věcí... chtěla bych ji dotáhnout z německa... odsud by snad neměl být problém s tlumičema...tam nemají český silnice
Jo a ještě auto po nehodě fakt nechci! To radši žádný, nejsem blázen. A únikem chladící kapaliny myslíš, že vylítává víčko? To dělá tady někomu u vectry B
Díky za odpověd pánové![]()
Jestli nechce mít s autem problémy, kupte si nový Volkswagen Golf... Ne, problémy s únikem chlazení kapaliny se týkají netěsnosti hadic a jejich napojení. Občas to vzdaly sponky. Předpokládám ale, že už je mohl minulý majitel měnit - ověřte to. Jinak by nemělo hrozit nic velkého a závažného - snad jen dávat pozor na spotřebu oleje, hlídat si teplotu chladící kapaliny a to je tak všechno.
To je od vás hezký, ale na Golfa a ještě novýho fakt nemám![]()
Díky za upřesnění