Volvo S60: první fotky

Nový sedan Volvo S60 má jezdit a vypadat jako žádné jiné Volvo.

Volvo S60 na svého nástupce čeká už docela dlouho a nyní konečně může rezignovat na všechny své funkce a odejít do zaslouženého důchodu. Je tu nové Volvo S60, o kterém automobilka tvrdí, že bude jezdit jako žádné jiné Volvo před tím.

Nové Volvo S60 se velmi podobá konceptu, který jsme si mohli prohlédnout přibližně před rokem a se kterým jsme si mohli zajezdit i v simulátoru.

Volvo S60 fotogalerie – vše co potřebujete vidět

Volvo S60 fotogalerie

Automobilka zatím tají veškeré technické podrobnosti o motorech, ale očekávejte přepracované přeplňované dieselové čtyř a pětiválce a benzínový pětiválec 2,5 l známý z Focusu ST. Všechny motory budou splňovat emisní normu Euro 5.

Až začnou v létě 2010 vyjíždět nová Volva S60 z montážní linky v Belgii, budou se muset utkat s Audi A4, BMW řady 3 či Mercedesem třídy C.

Volvo nabídne proti soupeřům bohatší základní výbavu doplněnou o rozsáhlé bezpečnostní systémy včetně kolenních airbagů pro řidiče a spolujezdce či systému detekce chodců, který auto dokáže z rychlosti 50 km/h úplně zastavit, pokud zjistí, že se mu chodec připlete do cesty a řidič nezareaguje.

autoweb.cz

11.11.2009 7:40

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist