Volkswagen Golf Cabrio v roce 2010

Šestá generace Golfu nezůstane ochuzena o verzi se stahovací plátěnou střechou.

Po představení nové generace Volkswagenu Golf se dostávají ven první informace o připravovaných derivátech tohoto masového hatchbacku. Už jsme vám přinesli první podrobnosti o Golfu GTI a nyní máme k dispozici i detaily o připravovaném kabrioletu.

Volkswagen reaguje na potřeby zákazníků, kteří se již nasytili pevnými skládacími střechami a rádi se vracejí ke klasickým kabrioletům s látkovou střechou. Důvod je prostý: pevná střecha je těžká, auto s ní vypadá neohrabaně, hůře se ovládá a má vyšší spotřebu. Volkswagen Golf Cabrio se tak zařadí vedle Audi A3BMW řady 1, ovšem zákazníky bude lákat příznivější cenou než modely prémiových značek.

Volkswagen Golf fotogalerie – vše co potřebujete vidět

Volkswagen Golf fotogalerie

Příchod kabrioletu na trh se očekává v roce 2010, Volkswagen Eos s pevnou střechou v nabídce zůstane. Pravděpodobně se chystá také ostřejší verze, ale nevypadá to na označení GTI. K pohonu budou sloužit jednotky z nabídky pro obyčejný Golf, později přibude i nový diesel 1.6 TDI.

autoweb.cz

13.8.2008 5:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist