Video: upoutávka na nový Bentley

Co pak pro nás v Crewe chystají za překvapení?

U Bentley již před nějaký časem avizovali změnu politiky značky a obměnu modelové řady, která má být modernější, ekologičtější a efektivnější. Ve stejném duchu se nesl i proslov zástupců značky na autosalonu v Brně.

Kudy by se mohla značka v budoucnu ubírat, napověděl koncept Bentley Continental Supersports, který má vyšší výkon, nižší emise a je lehčí.

Nyní Bentley vypouští upoutávku na úplně nový model, který má nahradit již poněkud zastaralý Arnage. Nové auto bude delší, prostornější, ale se „sportovnějším“ vzhledem. Nebude však připomínat Flying Spur – zřejmě máme čekat aristokratické tvary jako v případě Rolls-Royce, jen ne tak okázalé.

A co bude pod kapotou? Ještě to nevíme jistě a proto musíme vzít za vděk spekulacím. Přeplňovaný dvanáctiválec z modelu Continental je sázkou na jistotu, ale hovoří se i o dvanáctiválcovém dieseluAudi Q7 V12 TDI, čemuž věříme. Nevěříme ale řečem o šestnáctiválci z Bugatti Veyron.

Cena nového modelu se bude pohybovat kolem 200 000 eur (5,5 milionu korun) a představit by se měl ještě letos.

 

autoweb.cz

11.6.2009 8:14

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist