Subaru Impreza WRX pro rok 2011

Americké zastoupení Subaru představilo Imprezu pro rok 2011 ve stylu nejostřejšího modelu STI.

Na autosalonu v New Yorku si začátkem dubna odbude svou premiéru Subaru Impreza WRX pro modelový rok 2011.

Změny na voze jsou pouze kosmetického charakteru a mají zdůraznit dravost a agresivní vzezření WRX jak v provedení sedan (ano, Američané mají k dispozici i tuto verzi), tak hatchback. Tou nejvýraznější novinku jsou prvky převzaté z modelu STI.

To znamená, že nyní se i WRX bude pyšnit nárazníky inspirovanými těmi na STI, novou masku chladiče, kterou doplní nové světlomety s upravenými mlhovkami, vyboulenými blatníky a spoilerem na zádi.

WRX není jen širší, ale má i rozšířený rozchod kol vpředu o 38 mm. Pohybovat se bude na nových 17“ kolech na pneumatikách o rozměrech 235/45 R17. Veškeré kosmetické úpravy přidaly Impreze trochu na váze, a tak nyní váží o 15,5 kg více, což je smutná daň za agresivnější design.

Pod kapotou k žádným změnám nedošlo. O pohon se tedy stále stará přeplňovaný Boxer 2,5 l produkující 265 koní a 330 Nm, které putují skrze pětistupňovou převodovku na všechna kola.

Chcete si přivézt Imprezu WRX ve verzi sedan? Počkejte si na oficiální uvedení na trh a pak kontaktujte importéra amerických vozů. Počítejte ale s tím, že se to trochu prodraží…

autoweb.cz

25.3.2010 6:55

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist