Subaru Coupé prozrazeno!

Z automobilky unikly náčrtky kupé připravovaného s Toyotou.

Toyota tento týden konečně představila koncept dlouho očekávaného sportovního kupé Toyota FT-86. Má se jednat o duchovního nástupce staré Corolly AE86 a Toyota si tak moc věří, že ho pojmenovala podobně.

Důvod k optimismu ale rozhodně má, protože na vývoji toho nejdůležitějšího (podvozku a motoru) se podílelo Subaru. V rámci dohody mezi Toyotou a Subaru však dostane i Subaru možnost postavit na společných základech vlastní kupé. A už nyní díky britskému magazínu Autocar známe jeho předpokládanou podobu.

Pod kapotou bude stejná technika jako v případě Toyoty FT-86. Začínat se bude u atmosférického dvoulitru boxer o výkonu 160 koní a je dost dobře možné, že dostane jen pohon zadních kol. Spekuluje se ale i o výkonnější verzi s pohonem všech kol, aby se dostálo tradice značky Subaru.

Počítá se s tím, že Toyota FT-86 bude prezentována jako luxusnější a hodnotnější, zatímco kupé od Subaru bude levnější a určené hlavně pro řidiče. Oba vozy by se měly představit již v roce 2010, ale Toyota zřejmě bude první.

Máme ale jednu velmi špatnou zprávu. S dovozem kupé od Subaru do Evropy se podle všeho nepočítá, aspoň ne nyní. Je určeno výhradně pro japonský trh.

zdroj: autocar.co.uk

8.10.2009 8:33
Více o tématu: boxerEvropaSubaruToyota

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist