Roush Ford Mustang 540RH

Roush právě vypustil ze stáje dva divoké Mustangy.

Abychom si trochu odpočali od všech těch ekologických konceptů a bezpohlavních přepravníků osob, podívejme se za oceán na dva nové Mustangy, které upravila firma Roush.

Roush Performance vzal nový Ford Mustang GT s osmiválcem 4,6 l, vyměnil v motoru většinu dílů včetně pístů, ojnic, ventilů a dalších nezbytností, a nacpal na něj kompresor vlastní výroby. Samozřejmě vyměnil i řídící jednotku, výfuk a sání, aby to všechno fungovalo, jak má.

Výsledkem snažení úpravce Roush je tak Mustang, který posílá na svá zadní kola 540 koní. To je o plných 215 koní víc, než kolik nabídne sériový model. Sprint na čtvrt míle tak zdolá za slušných 11,8 sekundy.

Roush Ford Mustang 540RH dostal také pořádné brzdy, upravený podvozek, odolnější spojku a výkonnějších chladící soustavu, aby se po dvou ostrých kolech v Laguna Seca nezakuckal. Připlácet se může i za na zakázku vyrobený samosvor, převodovku s libovolným odstupňováním či další věci jako anatomické sedačky, ochranný rám či vícebodové bezpečnostní pásy.

Za Roush Mustang 540RH „Hammer“ zaplatíte 46 145 dolarů (1 400 000 včetně dovozu, cla a daní), za druhou verzi Roush Mustang „Stage 3“ pak dáte 59 945 dolarů (1 790 000 korun). Má totiž luxusnější výbavu a hlavně vznikne jen 103 exemplářů. Zatímco model 540HR Hammer je hlavně pro ty, kteří s autem jezdí ostře a chtějí být nenápadní (vypadá skoro stejně jako obyčejný Mustang), model Stage 3 je spíše pro sběratele, kteří si občas vyrazí na pohodovou projížďku a jsou rádi v autě viděni.

autoweb.cz

21.9.2009 11:29

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist