Potvrzeno: Schumacher bude znovu závodit

Je to oficiální, Michael Schumacher se upsal na rok týmu Mercedes GP.

Jak sedminásobný mistr světa Michael Schumacher, tak stáj Mercedes GP vydali oficiální prohlášení, v němž oznámili start bývalé hvězdy Formule 1 v roce 2010.

Michael Schumacher bude závodit po boku dalšího Němce, kterým je Nico Rosberg, syn mistra světa z roku 1982, jehož start v týmu Mercedes GP byl také oficiálně potvrzen.

Schumacher překvapil tím, že poslal otevřený dopis do několika italských médií, ve kterých byl označen za zrádce, když opouští Ferrari po více jak 14 letech spolupráce. Schumacher se vyjádřil, že k Ferrari vždycky bude přistupovat s respektem a nechce, aby byl jeho odchod chápán jako zrada nebo důsledek nějakých neshod s týmem Ferrari F1, ve kterém zůstal i po skončení závodní kariéry jako poradce.

Nyní nezbývá než čekat, jak dopadne první start Schumachera v barvách týmu Mercedes GP po dlouhé odmlce. Nezapomínejme, že už v minulosti se dokázalo několik závodníků vrátit s plnou parádou. Například Niki Lauda odešel z Formule 1 v roce 1979, aby se v roce 1982 vrátil a v roce 1984 vybojoval svůj třetí titul s vozem McLaren MP4/2. Takže se nechme překvapit.

autoweb.cz

28.12.2009 8:40

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist