Mercedes-Benz SLS AMG Gullwing se začal vyrábět

Osmiválec 6,2 l s výkonem 570 koní je jen jedním z lákadel nového ručně montovaného Mercedesu.

Mercedes-Benz SLS AMG se stal ještě před uvedením do prodeje kasovním trhákem, na který jsou již nyní vypsané dlouhé pořadníky. U nás musel být původně plánovaný počet 18 kusů pro tento rok díky nebývalému zájmu navýšen na 40 vozů. Například jeden z českých sběratelů si objednal hned dva kusy. S jedním bude jezdit a druhý si vystaví po bok původce SLS AMG.

Mercedes se u SLS AMG, které se nyní dostává do výroby, přesně trefil do vkusu zákazníků, a je zavalen objednávkami, které předčily veškerá očekávání. Zahájení prodejů je plánováno na 27. března.

Ručně vyráběný Mercedes-Benz SLS AMG Gullwing je poháněný osmiválcem 6,2 l od AMG o výkonu 570 koní, které jsou přenášeny na zadní nápravu pomocí dvouspojkové automatické sedmistupňové převodovky a umožňují sprint na stovku za 3,8 s až k maximální rychlosti 317 km/h.

Rakouská firma Magna Steyr spolupracující se společností Daimler více než 30 let dodává pro SLS hliníkové tělo a podvozek. I přes hojné využití hliníku se hmotnost SLS vyšplhala, zejména kvůli bohaté luxusní výbavě, k 1620 kg.

autoweb.cz

29.1.2010 10:34

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist